ראשי > Uncategorized > נפתחה ההרשמה לתוכנית לתואר שני בתקשורת לעיתונאים

נפתחה ההרשמה לתוכנית לתואר שני בתקשורת לעיתונאים

10 באפריל 2011

יאיר:

הנתק בין עולם העיתונות לבין האקדמיה הטריד אותי מאז נקלעתי לתחום. כסטודנט לתואר ראשון בתקשורת באוניברסיטה העברית חשבתי שלפעמים המרצים שלי די מנותקים מהמתרחש בשדה המחקר שלהם. במקביל, כעיתונאי חשבתי שחבל שהעמיתים שלי מנותקים לחלוטין מתיאוריות שרלוונטיות מאוד לעשייה היומיומית שלהם. אין לי ספק שאלמלא הנתק הזה שני הצדדים יכלו לתרום מאוד אחד לשני – לשפר גם את העשייה העיתונאית וגם את המחקר האקדמי.

לפני כשנתיים וחצי עלה לי רעיון לשיפור הקשר: הקמת תוכנית לתואר שני בתקשורת, שתהיה מיועדת לעיתונאים ותוכל לייצר דיון פורה שמערבב בין המקצועי לאקדמי. בשיחה עם אנשי החוג לתקשורת של אוניברסיטת חיפה, שאותם הכרתי באמצעות הקשר שנוצר עם אגודת העיתונאים סביב כנס אילת, גיליתי שמדובר ברעיון שהתבשל אצלם כבר זמן רב. בתיאום עם מנכ"ל האגודה, יוסי בר מוחא, התחלנו לרקום את המהלך. השאיפה היתה לקיים לימודים בימי חמישי בחיפה ובימי שישי בבית סוקולוב. האגודה אף הביעה נכונות לתת מלגות לחברים שיצטרפו לתוכנית.

בסופו של דבר המתיחות שנוצרה בין בר מוחא לבין אנשים בחוג לתקשורת טרפדה את שיתוף הפעולה, ואוניברסיטת חיפה המשיכה לקדם את התוכנית לבדה. באוקטובר יצא לדרך המחזור הראשון של התוכנית, ואני החלטתי להירשם. בימים אלו מתחילה ההרשמה למחזור השני. מאחר שאני חושב שמדובר בתוכנית חשובה ואיכותית, היה לי הצורך לכתוב עליה כמה מילות המלצה.

ראשית, קישור לעמוד התוכנית באתר האוניברסיטה (יש שם את כל הפרטים):

http://hevra.haifa.ac.il/~comm/he/ma_media_studies.php

שנית, כמה הערות אישיות ממני:

1. התוכנית מאוד מרוכזת: השיעורים מתקיימים רק בימי חמישי, מתשע בבוקר ועד שבע בערב, במשך שלושה סמסטרים. כך שבתוך שנה מסיימים את התואר (מדובר במסלול בלי תזה).

2. לנרתעים מהנסיעות לחיפה: הלימודים מתקיימים בקמפוס הנמל, שנמצא כמאה מטרים מתחנת רכבת מרכז השמונה. פשוט עולים על רכבת בתל אביב, מנמנים או קוראים עיתון וכעבור קצת יותר משעה כבר אפשר להיות יישובים בכיתה. באמת לא טרטור גדול מדי.

3. היו מספר בעיות במחזור הראשון (כטבעם של מחזורים ראשונים), אבל לזכותם של אנשי התוכנית ייאמר שיש קשב רב לביקורת וגם נכונות לתיקון. כמו כן יש הרבה מאוד התחשבות בכך שאנחנו לא רק סטודנטים, אלא גם עובדים, ולא סתם עובדים – אלא עיתונאים, שמקבלים בלי סוף טלפונים מהמערכת וכו'.

4. לגבי התכנים עצמם: מעבר לעניין האינטלקטואלי האישי שיש לי בנושאים הללו, אני חש שגם קיבלתי דברים שיסייעו לי להיות עיתונאי טוב יותר. למשל הבנה מעמיקה יותר של ההיסטוריה של העיתונות, שמאפשרת לי למקם את עצמי על ציר בן יותר מ-400 שנה, או ליבון בכלים אקדמיים של סוגיות פנים תקשורתיות שחלקנו היינו מעורבים בהן.

5. כך או כך, וזה לקח שיש לי מכל אירוע שארגנו בשנים האחרונות, מפגש בין עיתונאים – שמגיעים ממגוון כלי תקשורת, גילים, תפקידים או אזורים בארץ – תמיד מייצר אינטראקציה חיובית והפריה הדדית. זה גם בא לידי ביטוי בתוכנית הזאת.

לסיכום: בהנחה שמה צריך לתקן יתוקן, אני ממליץ בחום. כדי לקבל תשובות רשמיות היכנסו לקישור ופנו לסגל התוכנית. כל מי שרוצה לשמוע עוד מהתנסותי האישית, מוזמן לשלוח לי מייל לכתובת yairtar@gmail.com

  1. גילי
    10 באפריל 2011 ב- 17:40

    כל הכבוד. זו יוזמה נפלאה. אם בחיפה ידפיסו איזו כרזה אשמח לתלות במערכת

    • רועי
      11 באפריל 2011 ב- 21:59

      גילי –
      יש כרזה. נשמח לשלוח. שלחי לי מייל עם הכתובת וזה יישלח בהקדם.
      רועי, החוג לתקשורת roei@com.haifa.ac.il

  2. נו באמת...ליאורה כמובן
    10 באפריל 2011 ב- 20:29

    טעות מס 1 – התוכנית לעיל לא מיועדת לעיתונאים אלא לאנשי התקשורת המועסקים בעולם המדיה על מגוון רחב של דיסציפלינות. עצם העובדה כי מרבית הסטודנטים בכיתה הינם עיתונאים עלולה, וכפי שניתן להיווכח אף מתקיימת הלכה למעשה, לבלבל את הרוב הדומם.

  1. 11 באפריל 2011 ב- 10:53
  2. 17 באפריל 2011 ב- 2:14
התגובות סגורות.
%d בלוגרים אהבו את זה: